El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno investiga l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per delictes de rebel·lió i sedició per "impulsar" i "promoure" les mocions d'ajuntaments catalans de suport a la resolució independentista del Parlament català, anul·lada pel Tribunal Constitucional.

En un acte el magistrat accepta la competència per investigar la possible il·legalitat de la moció aprovada pel ple de l'Ajuntament de Vic i demana a la Policia Nacional, a la Guàrdia Civil i als Mossos d'Esquadra informació tant de l'ANC com de l'Associació de Municipis per la Independència de Catalunya (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

A les tres les considera "impulsores i promotores de la tramitació de les mocions" de suport a la declaració del Parlament i per això demana informació als cossos de seguretat sobre els seus "estatuts, components, data de constitució, mecanismes i vies de finançament i activitats desenvolupades".

El jutge adopta aquesta decisió, a petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, en considerar que aquestes mocions van poder enquadrar-se en els delictes de sedició, rebel·lió i contra la forma de govern.