Almenys nou refugiats, entre ells dos nens, van morir ofegats en naufragar la seva embarcació entre les costes turques i l'illa grega de Samos. Les patrulles turques van ser alertades i van salvar dues persones que van trobar nedant prop del naufragi, a més de recuperar nou cadàvers, mentre que la recerca de més supervivents continuava a l'hora de tancar aquesta edició. El vaixell s'havia enfonsat per l'onatge quan intentava arribar a Samos, a uns trenta quilòmetres de distància de les platges de Seferihisar, a la província d'Esmirna, d'on van sortir.

Gairebé el 60% dels refugiats que arriben a Macedònia des de Grècia després de creuar el Mediterrani són nens i dones, segons Unicef. Més d'un terç dels que arriben a les costes europees són menors, i, sumats a les dones, són la majoria, fet que fins ara no havia passat, segons Sarah Crowe, portaveu d'Unicef. Concretament, Unicef estima que el 36% dels que fan la travessa entre Turquia i Grècia són menors d'edat.

Almenys 250.000 afganesos van sol·licitar asil a 44 països durant el 2015, dels quals uns 3.000 van ser rebutjats a la Unió Europea (UE), i al voltant de 800 van morir en el seu intent de creuar, per mar, de Turquia a Grècia, va explicar el ministeri de Refugiats de l'Afganistan.

D'altra banda, La Comissió Europea va formular recomanacions a Grècia perquè corregeixi les greus deficiències detectades a les seves fronteres exteriors, especialment en relació amb el registre de demandants d'asil.