El cap de llista de la CUP a les últimes eleccions autonòmiques, Antonio Baños, ha decidit tornar als escenaris amb Los Carradine, la banda de "power-pop" reivindicatiu en què cantava, tocava la guitarra i encenia els ànims amb proclames revolucionàries, abans de fer-ho en mítings.

Durant els últims cinc anys, Baños ha editat llibres, ha estat candidat de la CUP a la presidència de la Generalitat i ha renunciat a la seva acta de diputat durant les negociacions amb Junts pel Sí que van acabar amb el "pas al costat" d'Artur Mas, al qual va donar suport per ser president.

És comprensible que no hagi tingut gaire temps per a Los Carradine, que han estat al congelador des de 2011.

El pròxim 12 de febrer, Antonio Baños, Nacho Gil, Rafa Tapounet i Xavi Martín, els membres de la formació original, actuaran a La 2 d'Apolo de Barcelona i, "possiblement serà l'únic concert que oferiran aquest any", segons ha informat la discogràfica Bon Ritme.

Tot i que la formació va abandonar els escenaris el 2011, els membres de la banda han seguit component i fa un any van treure a la llum el disc "Acadèmia Rocanrol", que ara presentaran en directe.

El concert serà un retrobament amb vells seguidors, de manera que segurament també interpretaran temes del seu anterior disc, "Sospitós tren de vida", i de les seves quatre maquetes anteriors.

Sens dubte entre el públic també hi haurà molts que mai els han vist abans i que s'acostaran a comprovar si és cert que l'exlíder de la CUP es vesteix amb roba militar i salta sobre l'escenari, al capdavant d'una banda hereva de Violent Femmes, The Clash, Jonathan Richman o Siniestro total, que interpreta, en català i castellà, lletres amb una forta càrrega política i molta ironia.

En els últims cinc anys, Nacho Gil, Rafa Tapounet i Xavi Martín han seguit actuant amb un grup paral·lel anomenat Camp David, nom d'una de les primeres maquetes de Los Carradine.

Però Baños s'ha mantingut al marge, tot i que no ha abandonat totalment la música i ha tingut algunes trobades musicals interessants amb nous companys d'aventures, com David Fernández, "el diputat cantant". El mateix Baños el va presentar en un dels últims concerts de Los Carradine, en què Fernández estava entre el públic.

David Fernández, Antonio Baños i el poeta David Caño han actuat junts en alguna ocasió sota el nom Contratoika, i Baños també és solista sota el nom de Boncompain.

Els qui no el pugueu veure amb Los Carradine a la sala petita de l'Apolo aquest mes de febrer, no us desespereu, que el músic-polític té corda per estona.