L'extresorer del PP Luis Bárcenas va exculpar ahir el president del govern, Mariano Rajoy, però va apuntar, davant la jutge, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, com la responsable d'ordenar esborrar els discs durs dels ordinadors.

En la declaració com a testimoni davant la titular del Jutjat d'Instrucció 32 de Madrid, l'exsenador va afirmar que els discs durs que ell utilitzava contenien informació que posava de manifest l'existència d'una comptabilitat B al PP. Es tracta de captures de pantalla de correus electrònics entre dirigents populars, comprovants de donacions i fotocòpies de rebuts de pagaments regulars i irregulars del partit i fulls de càlcul d'Excel amb més informació. Ara bé, no va concretar a qui anaven dirigits aquests correus ni tampoc els documents dels pagaments.

Igualment, va manifestar que els discs durs contenien informació confidencial de caràcter personal i documents dels seus comptes a Suïssa que eren claus per a la seva defensa dins del cas Gürtel, pel qual està imputat. A l'interrogatori va afirmar que Cospedal havia donat l'ordre de canviar el seu despatx el febrer del 2013 i intervenir per després interceptar els ordinadors. I va apuntar la secretària general com la responsable de l'esborrament de dades que es va produir el 3 de juliol d'aquell mateix any. Bárcenas va dir que el PP sabia que als ordinadors hi havia informació "important i rellevant" que confirmava la suposada existència d'una comptabilitat B. Tant és així, que va afirmar que els discs durs contenien més informació de la que va presentar a l'exjutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz en el cas dels anomenats papers de Bárcenas.

A més, la jutge va acceptar la petició de l'extresorer de personar-se com a acusació contra el PP, però encara ha de resoldre la sol·licitud de les acusacions que han demanat que l'advocat del PP, Alberto Durán, declari com a investigat i no com a testimoni.