El Partit Popular no té intenció de donar un tracte especial a l'exalcaldessa de València Rita Barberá, i actuarà amb ella com amb qualsevol altre militant arran de la seva suposada implicació en el cas Imelsa, mentre que prendrà les decisions oportunes sobre la resta dels investigats quan acabin de declarar davant del jutge.

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va assegurar que el partit, a escala nacional i regional, actuarà amb l'exalcaldessa "en conseqüència", i prendrà les mateixes mesures que prengui "amb altres militants en una situació semblant". Va recordar que Barberá havia donat explicacions en un comunicat i, "a partir d'aquí", el partit, duria a terme les accions que es consideressin més adients pel que fa a aquest cas.

Per la seva banda, la direcció regional del PP no va voler pronunciar-se ahir sobre el comunicat de Barberà, en el qual afirmava que, en "cap contracte de l'Ajuntament de València s'ha manipulat, ni hi ha hagut cap mossegada, ni desviament a finançament il·legal", i es va remetre al que ja havia estat manifestat per la direcció del partit.

No obstant això, algunes fonts del PP sí que es van referir a la situació dels seus regidors a València, que continuen com a investigats després de declarar davant del jutge que investiga el suposat cobrament de comissions il·legals a Imelsa, que depèn de la Diputació de València, i el possible blanqueig de capitals portat a terme en el grup municipal.