La Policia tailandesa ha trobat a Bangkok el cadàver esquarterat d'un empresari lleidatà que va ser presumptament assassinat en un cas d'extorsió, segons fonts policials, i en concret el cas apuntaria a un executiu la desaparició del qual ha denunciat la seva família.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, la família de David Bernat, un executiu català de 40 anys la família del qual és de l'Albi, a la comarca de les Garrigues, va denunciar dimarts passat dia 2 de febrer la desaparició de Bernat a Bangkok, un cas que porta la Unitat Central de Desapareguts dels Mossos.Les mateixes fonts, no obstant això, han subratllat que en aquests moments mantenen contactes amb les autoritats policials per aclarir el cas.

Les primeres restes van ser localitzades dissabte passat al riu Chao Phraya, que travessa la capital tailandesa, i des d'aleshores han aparegut disseminades a l'aigua més parts del cadàver, va declarar l'oficial de policia Panya Mamen a la premsa a la capital tailandesa.

El cadàver, desmembrat en almenys set parts, pertany a un home d'uns 40 anys i uns 165 centímetres d'altura, segons el policia, que ha explicat que s'ha sol·licitat la col·laboració de la Policia espanyola.

La víctima seria així un executiu que va ser vist amb vida per última vegada el passat 20 de gener a Bangkok, ciutat a la qual va arribar el dia anterior en un vol procedent de l'Iran. Segons la investigació preliminar, la policia apunta a un cas de segrest, extorsió i assassinat. "Després de convèncer-lo perquè fes alguna cosa per a ells, el van assassinar i van intentar esborrar les proves, raó per la qual el van esquarterar i van llançar les parts del cos al riu", ha asseverat l'agent policial.

La Policia ha detectat transferències des de comptes corrents del català a entitats de Singapur, Espanya i Tailàndia. "Hem comparat la informació amb l'Ambaixada del país del mort i després del procés científic el resultat apunta que és la mateixa persona (desapareguda)", ha informat la policia tailandesa. En ser consultada sobre si es referia a la legació espanyola, l'oficial va contestar "sí, correcte".

Un oficial de la policia tailandesa ha indicat que hi ha almenys un sospitós, que presumptament encara es troba al país, i que podria haver-hi detencions en unes 48 hores. Les autoritats tailandeses segueixen la pista d'un o diversos estrangers, encara que també sospiten que hi ha tailandesos que almenys tenien coneixement del crim.

Les autoritats han registrat aquest dijous l'apartament on residia de manera temporal Bernat en una de les avingudes més importants de l'urbs, empresari que una amiga seva ha descrit com una persona "normal i molt treballadora".