La conferència de donants per a Síria s'ha compromès amb "més de 10.000 milions de dòlars per ajudar la població siriana" i els refugiats que fugen del conflicte civil a Síria, va anunciar ahir el primer ministre britànic, David Cameron.

El cap del govern britànic, amfitrió de la reunió internacional celebrada a Londres, va destacar que la quantitat "no és la solució [al problema] de Síria però ajudarà a salvar vides". Per la seva banda, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va destacar l'esforç de la comunitat internacional ja que "mai abans s'havia recaptat tants diners" en un dia en ajuda humanitària, en concloure la conferència de donants de Síria.

Cameron va admetre que la suma compromès no resoldrà la crisi civil, sinó que serà necessària una "transició política" a Síria, pel que va considerar imperatiu un "urgent doble esforç" per aturar la violència al país.

En aquest sentit, va demanar a Rússia que utilitzi la seva influència per ajudar a concretar un alto el foc a Síria. Alhora va subratllar que tot i els desafiaments que hi ha al davant, la comunitat internacional ajudarà la població siriana "tot el temps que calgui". Va afegir que l'ajuda humanitària, que permetrà facilitar llocs de treball als refugiats que són a la regió, donarà esperança a la població siriana perquè un dia pugui tornar al seu país.

Cameron va explicar que un milió de nens haurien de tenir accés a l'educació en el pròxim període acadèmic 2016-17.