El ministeri de l'Interior va confirmar que l'alarma decretada per l'avís de bomba en un avió de l'aerolínia Saudia era falsa, en no trobar-se cap artefacte a l'interior de l'aeronau a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que ja ahir al vespre ja havia recuperat la normalitat.

L'alarma es va decretar quan va aparèixer un paper clavat amb un ganivet de postres a una sala d'oració a l'avió que s'havia d'enlairar a dos quarts d'11 del matí rumb a Riad, i on deia: "11.30 bomba", van apuntar fonts de la investigació del cas.

Fonts de la Guàrdia Civil van afegir que el comandant va avisar els serveis d'emergència de l'aeroport i es va activar el protocol habitual en aquests casos. Després desallotjar els passatgers, l'aeronau va ser conduïda a una pista remota de la terminal, on especialistes de la Guàrdia Civil van inspeccionar l'aparell.

Fonts de la investigació van assegurar que després d'inspeccionar l'avió, els agents no hi van trobar cap paquet sospitós, si bé continuen les indagacions per aclarir qui va deixar la nota manuscrita amb l'amenaça de bomba. Es va escorcollar tot l'equipatge de mà i es van agafar empremtes als passatgers i als treballadors dels serveis d'assistència del vol, amb l'objectiu de localitzar l'autor de l'avís de bomba.

L'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va recuperar la "normalitat" després de desactivar l'alarma, que en un primer moment va tenir caràcter general, i posteriorment va ser rebaixada a local.