La policia tailandesa ha trobat a Bangkok el cadàver esquarterat d'un català que va ser presumptament assassinat en un cas d'extorsió, segons fonts policials. En concret, el cas apuntaria a un executiu català la desaparició del qual va denunciar la seva família.

Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, la família de David Bernat, un executiu català de 40 anys la família del qual és de l'Albi (les Garrigues), va denunciar el 2 de febrer la desaparició de Bernat a Bangkok, un cas a càrrec de la Unitat Central de Desapareguts dels Mossos. Les mateixes fonts van subratllar que en aquests moments mantenen contactes amb les autoritats policials per aclarir el cas.

Les primeres restes van ser localitzades dissabte al riu Chao Phraya, que travessa la capital tailandesa, i des d'aleshores han aparegut disseminades a l'aigua més parts del cadàver, va declarar l'oficial de policia Panya Mamen a la premsa a la capital tailandesa.

El cadàver, desmembrat almenys en set parts, pertany a un home d'uns 40 anys i uns 165 centímetres d'altura, segons el policia, que ha explicat que s'ha sol·licitat la col·laboració de la policia espanyola.

La víctima seria un executiu que va ser vist amb vida per última vegada el 20 de gener passat a Bangkok, ciutat a la qual va arribar el dia anterior en un vol procedent de l'Iran. Segons la investigació preliminar, la policia apunta a un cas de segrest, extorsió i assassinat.

"Després de convèncer-lo perquè fes alguna cosa per a ells, el van assassinar i en van intentar eliminar les proves, raó per la qual el van esquarterar i en van llançar les restes al riu", va assegurar l'agent policial. La Policia ha detectat transferències des de comptes corrents de l'espanyol a entitats de Singapur, Espanya i Tailàndia.

"Hem comparat la informació amb l'ambaixada del país del difunt i, després del procés científic, el resultat apunta que és la mateixa persona", va informar la policia tailandesa.