Detecten que el virus de Zika està present a l´orina i la saliva humanes

Les autoritats italianes confirmen que des de l'inici de l'any s'han registrat cinc casos de la malaltia

06.02.2016 | 07:33

El virus de Zika està present de manera activa a l'orina i a la saliva humanes, però encara no hi ha proves que aquests dos fluids puguin transmetre'l d'una persona a una altra, va advertir un institut científic brasiler. La presència del virus a l'orina i a la saliva va ser detectada mitjançant exàmens de laboratori a mostres de dos pacients amb Zika fetes per científics del centre estatal Fundació Oswaldo Cruz (Fiocruz), el més gran d'investigació mèdica d'Amèrica Llatina.
"El fet que hi hagi un virus actiu amb capacitat d'infecció a través de l'orina i la saliva encara no està comprovat, ni vol dir que necessàriament ho sigui", va explicar el president de la Fiocruz, Paulo Gadelha, que va admetre, però, que hi ha "possibilitats que es pugui infectar una altra persona de manera sistemàtica a través d'aquests fluids".
L'especialista va afegir que encara són necessàries diverses investigacions per determinar si aquest virus pot ser transmès a través d'un petó, per exemple. D'acord amb Gadelha, el descobriment "canvia el nivell de les investigacions i obliga a doblar els estudis". Part de les mostres usades en l'estudi van ser col·locades en contacte amb cèl·lules utilitzades per verificar l'activitat vírica, el que va permetre demostrar que el virus estava actiu en els fluids.
Per altra banda, les autoritats italianes van confirmar que des de l'inici del 2016 s'han registrat cinc casos de malalts per Zika, quatre d'ells a la regió del Vèneto, al nord-est d'Itàlia, i un cinquè a Roma. Els quatre casos detectats a la regió del Vèneto es van donar un al municipi de Treviso, dos a Pàdua i un altre a Vicenza, i tots els malalts van poder contraure el virus en viatges recents a Amèrica Llatina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dimarts plujós, però amb mínimes més altes

Durant el matí poden caure plugims a qualsevol punt del país

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

L´Ajuntament de Barcelona ordenarà el precinte del CIE els pròxims dies

Els interns que estaven en vaga de fam des d'aquest diumenge l'han abandonat

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

El PSOE acorda l´abstenció a Rajoy i posa fi als deu mesos de bloqueig

La resolució va ser ratificada per 139 vots a favor, mentre que 96 dirigents es van mantenir...

Enllaços recomanats: Premis cinema