El jutjat d'Instrucció 6 de Barcelona, el Consorci d'Educació i el Síndic de Greuges van obrir investigacions per saber per què almenys quatre alumnes del col·legi dels Maristes de les Corts van ser objecte d'abusos per part d'un professor i aquestes instàncies ho desconeixien. El pare d'un exalumne del col·legi dels Maristes del districte de les Corts, de Barcelona, va denunciar aquesta setmana els abusos sexuals al seu fill per part d'un professor de gimnàstica del centre durant més de dos anys i que havia estat denunciat el 2011 per un cas similar.

El denunciant va explicar que el professor portava el seu fill al despatx amb l'excusa que tenia mal a l'esquena, on abusava sexualment d'ell, mentre entretenia la resta d'alumnes fent-los recollir fulles o escombraries del pati.

El professor, Joaquín B., no exerceix de docent en cap escola pública ni concertada, segons ha assegurat el departament d'Ensenyament. Els serveis jurídics del Consorci d'Educació de Barcelona van obrir un expedient informatiu al col·legi dels Maristes de Sants-les Corts "per verificar que la seva actuació va ser la correcta" en aquest cas. Ni el Consorci ni el departament d'Ensenyament tenien coneixement del cas fins que ha estat publicat per la premsa.

Investigació d'ofici

El síndic de greuges, Rafael Ribó, va obrir ahir una investigació d'ofici per determinar l'actuació de les administracions davant les denúncies de presumptes abusos per part de l'exprofessor i aclarir si es va seguir el protocol d'actuació aprovat el 2006. El síndic va dirigir al departament d'Ensenyament un escrit "per aclarir si s'ha actuat, i en quin moment, d'acord amb el protocol marc d'actuacions en casos d'abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors, aprovat l'any 2006 i ratificat per totes les administracions implicades".