Una grua es va desplomar des de dalt d'un edifici -a uns 20 pisos d'alçada- aquest divendres a Nova York provocant la mort d'una persona i deixant-ne ferides tres més. Els fets van tenir lloc al barri comercial de Tribeca.

"Quelcom ha fallat. Hi haurà una investigació", ha afirmat l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, sobre l'accident registrat cap a les 8.30 hora local (13.30 GMT), una hora de gran moviment a la ciutat.

L'àrea afectada és al baix Manhattan. L'alcalde ha afegit que la persona que va morir, encara no identificada, estava dins d'un dels vehicles que va aixafar la grua en caure i, segons mitjans locals, es tracta d'un home de 38 anys.

Dos dels tres ferits tenen lesions greus, però la seva vida no està en perill, segons De Blasio, i cap dels treballadors que manejaven la grua va resultar ferit.

Segons va explicar l'alcalde, en el moment del sinistre hi havia vents de 32 quilòmetres per hora i, quan superen els 40 quilòmetres per hora, el fabricant de la grua recomana baixar-la i posar-la en posició segura, de manera que els operaris intentaven assegurar-la quan va caure.