Salut declara l´afectació del grip en fase d´epidèmia

La meteorologia benigna dels darrers mesos ha reduït lleugerament els casos d'infectats pel virus en comparació de l'hivern del 2015

06.02.2016 | 07:33
La zona d´urgències de l´Hospital de Sant Joan de Déu en una imatge d´arxiu
La zona d´urgències de l´Hospital de Sant Joan de Déu en una imatge d´arxiu

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va declarar ahir l'inici de l'epidèmia de grip, ja que la taxa de síndromes gripals s'ha situat aquesta setmana en 190 casos per cada 100.000 habitants, i ha superat el llindar epidèmic. Segons ha informat el departament de Salut, el clima benigne ha endarrerit lleugerament l'arribada de l'epidèmia gripal respecte a l'hivern del 2015.
Els casos diagnosticats s'han duplicat en l'última setmana, segons l'informe del Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).
Des de l'inici de la temporada s'han registrat 26 ingressos greus pel virus de la grip i durant l'última setmana registrada -del 25 al 31 de gener- s'han notificat 7 casos greus als 12 hospitals que formen part de la xarxa sentinella per a la vigilància de la grip. Del 28 de gener al 3 de febrer, els professionals de la xarxa pública han atès 66.099 urgències hospitalàries (l'1,39 % més que la setmana anterior), de les quals han acabat en ingrés 6.332, un descens del 0, 77 %, segons els indicadors del Pla Integral d'Urgències de Catalunya (PIUC). Quant als hospitals infantils, han atès 3.928 urgències (un augment del 8,06 %), de les quals 365 han ingressat. En canvi, l'activitat en els Equips d'Atenció Primària i l'activitat domiciliària ha disminuït lleugerament respecte la setmana passada. Així, s'han registrat 735.000 visites als equips d'assistència primària (0,29 % menys) i 23.497 visites als domicilis (3,76 % menys). Quant als centres d'atenció contínua, les visites s'han incrementat el 2,09 %, i han arribat a les 42.015, i les visites domiciliàries d'aquests centres s'han reduït el 7,63 %, i s'han situat en 2.471.
Salut recorda que la majoria dels processos virals respiratoris remeten espontàniament al cap de pocs dies, presenten símptomes d'intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Enllaços recomanats: Premis cinema