El secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, va dir indicar que avui tindran la primera reunió de treball per analitzar el document de propostes del PSOE, si bé va indicar que necessitaran almenys tres o quatre setmanes de treball per poder arribar a acords. "Hi ha gent que està pressionant perquè aquests temps s'escurcin; jo crec que no val la pena, perquè portem més de quaranta dies amb un immobilisme del Partit Popular. No poden venir ara a pressionar amb el fet que cal escurçar els terminis", va assenyalar Gutiérrez en declaracions als mitjans en el barri madrileny de Vallecas.

El PSOE farà arribar avui als partits amb els quals pretén forjar un govern un dossier de les seves prioritats, perquè es pugui anar avançant i veure en quins punts poden estar d'acord.

Preguntat sobre què espera d'aquest document, Gutiérrez va subratllar que "res especialment", sinó que simplement volen conèixer-lo i analitzar-lo en detall. "Hi haurà coses en què estarem d'acord i altres en què no, exactament igual que ells amb el document que els vam lliurar divendres", va afegir.

El secretari general de Ciutadans al Congrés va manifestar que la setmana que ve serà "molt important" per al futur govern, "si és que al final s'aconsegueix desencallar aquesta situació". Sobre Podem, va apuntar que "no es pot ser excloent".