Un front moderat de pluges va trencar ahir la sequera que pesava sobre Catalunya els últims tres mesos, i va deixar diverses precipitacions en punts de la Catalunya central. Per exemple, al Bages, a Manresa hi van caure 2 l/m2, una xifra similar als 2,6 registrats a Balsareny, o els 2,8 a Monistrol de Montserrat.

Moià va rebre 3 l/m2, mentre que la capital del Berguedà, Berga, va ser la que es va endur la precipitació més gran de la zona, amb els 8,6 l/m2 registrats. A Pinell del Solsonès en van caure 2,5, igual que a Pinós; a Das (Cerdanya) se'n van registrar 7,5; a Òdena (l'Anoia) la xifra de 0,3 l/m2,no considerada com a pluja, i 1,7 litres a Abrera (el Baix Nord).

I per fi, Barcelona

L'Observatori Fabra de Barcelona va registrar ahir al matí 1,3 litres de pluja per metre quadrat, després de 95 dies sense registrar precipitacions de més d'un litre, amb la qual cosa es va trencar el rècord històric de ratxa seca de la seva sèrie de 102 anys.

L'últim dia de pluja que s'havia registrat a la capital catalana per aquest observatori, de més d'un litre per metre quadrat, el valor a partir del qual es considera que plou, va ser el 3 de novembre del 2015. El 27 de gener des del Servei Meteorològic de Catalunya es destacava que a l'Observatori Fabra de Barcelona, situat a la serra de Collserola, a 411 metres d'altitud, feia 85 dies que no s'assolia el llindar d'un litre per metre quadrat de precipitació diària, cosa que igualava el rècord històric d'una ratxa sense pluja que hi havia en els registres. Segons les dades d'aquest observatori, calia remuntar-se 88 anys enrere, fins al 1928, per trobar un precedent de ratxa seca comparable. Concretament, entre el 22 de maig i el 14 d'agost de 1928 tampoc no es va superar el llindar d'un litre per metre quadrat diari de precipitació.

La pluja d'ahir al matí a Lloret de Mar també va obligar a suspendre la segona rua del seu Carnaval.