Els Bombers de la Generalitat han rebut entre les dotze del migdia i les sis de la tarda d'aquest dimarts 106 avisos a causa del fort vent. Els llocs on s'han registrat més incidències han sigut al Vallès Occidental, amb un total de 36. Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha atès fins a aquesta tarda un total de 72 trucades relacionades amb les ventades.

El vent també s'ha deixat notar a la Catalunya central amb ràfegues puntualment fortes al llarg de tota la tarda d'aquest dimarts. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, els episodis a les comarques centrals es poden repetir durant aquesta matinada, tot i que s'espera que vagin perdent intensitat al llarg del matí de dimecres. Tot i així, s'esperen cops de nou relativament intensos cap al voltant del migdia.

Desperfectes per la ventada

Aquest dimarts a la tarda el vent ha causat problemes a localitats com ara a Sabadell, on ha fet caure part de la teulada d'un edifici. El succés ha tingut lloc a la plaça Vallès i hi han actuat quatre dotacions dels Bombers. No hi ha hagut ferits.

A Llagostera la ventada ha provocat també la caiguda d'algun arbre sobre el cablejat elèctric.

Ràfegues intenses al Pirineu

Segons indica el Servei Meteorològic, des de la passada mitjani t i fins aquesta tarda s'han registrat cops de més de 50 km/h i més de 80 km/h a l'interior de la meitat est i a cims del Pirineu i Prepirineu.

No obstant, els cops més forts s'han assolit amb ratxes de fins a 139 km/h al Puig Sesolles (Vallès Oriental), 105,8 km/h a la Tosa d'Alp (Cerdanya), 104 km/h a Ulldeter (Ripollès), 92,9 km/h a Prat d'Aguiló (Cerdanya) o 92,5 km/ al Port del Comte (Solsonès).