L'acumulació de deixalles i altres materials a l'antiga estació d'Arc de Triomf ha estat la causa de l'incendi que aquest dimarts a la matinada ha inundat els túnels de Rodalies del fum que ha obligat a interrompre el servei pel centre de la ciutat. Segons l'Ajuntament de Barcelona, els Bombers han donat el foc per extingit al voltant de dos quarts de vuit del matí i s'ha descartat, per tant, que el seu origen fos elèctric. Les estacions afectades són Sagrera Meridiana, Arc de Triomf, Clot Aragó, Passeig de Gràcia, Plaça de Catalunya i Estació de França, i a primera hora també s'ha hagut de tallar la L1 del metro, entre les estacions de Glòries i Espanya. D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona, que ha activat el Pla Bàsic d'Emergència Municipal.

Arran d'aquesta incidències, les línies R1 i RG1 finalitzen el seu servei a Badalona; els trens de la R2 nord i la R11 finalitzen a Sant Andreu Comtal; els de la R2 sud, R4 i Regionals del corredor sud inicien i finalitzen el seu trajecte a Sants; els de la R3 i la R4 a Sant Andreu Arenal, i hi ha un servei de carretera entre l'estació de Sants i l'Aeroport del Prat.

Pel que fa el metro, s'ha tallat a primera hora entre les estacions de Glóries i Espanya, tot i que posteriorment els combois ja han començat a prestar servei fins a l'estació Universitat.