El judici del cas Nóos, en el qual estan acusats la infanta Cristina, el seu marit Iñaki Urdangarin i 16 persones més, es reprendrà avui, amb d'inici de les declaracions dels processats davant el tribunal.

Després de la primera jornada de la vista oral que va tenir lloc l'11 de gener, on es van plantejar les qüestions prèvies, avui es tornaran a seure al banc els 18 acusats, ja que el tribunal va desestimar les peticions de arxiu per a diversos d'ells plantejades per les seves defenses. El tribunal va comunicar ahir que resoldrà en la vista la petició que va formular dijous passat Manos Limpias de retirar l'acusació contra l'exsecretari de Nóos Miguel Tejeiro, que podria suposar que siguin 17 els acusats en comptes de 18 els que s'asseuen al banc.

El primer interrogat serà el que va ser director general d'Esports del govern balear entre el 2003 i el 2007, José Luis Pepote Ballester, que ha col·laborat amb la investigació de la causa i ha confessat la seva participació en els fets, tal com recull l'escrit d'acusació de la Fiscalia. En funció del que es prolongui la declaració de Ballester, n'hi haurà més avui o prosseguiran demà, i així successivament fins que hagin declarat tots.