La justícia tailandesa ha ampliat dotze dies el període de detenció del català Artur Segarra, el presumpte assassí del seu compatriota David Bernat i que, durant els interrogatoris policials, ha reiterat la seva innocència.

Segarra va entrar al tribunal que el jutja a Bangkok ocultant-se la cara amb un paper i amb la mateixa roba amb què el va detenir a Cambodja, diumenge, a petició de Tailàndia, a les autoritats de la qual va ser lliurat dilluns.

En el dictamen que formalitza l'extensió del període d'arrest de Segarra, els magistrats indiquen que no li concedeixen la llibertat condicional per risc de fugida.

Durant les més de nou hores d'interrogatoris policials als quals ha estat sotmès en les 48 hores que fa que està detingut a Tailàndia, el català va continuar negant les acusacions d'assassinat premeditat i ocultació de proves, entre altres càrrecs.

"Estem segurs que les evidències i testimonis recollits són sòlids", va apuntar en roda de premsa el general Panya Mamen, cap de la investigació criminal.

Les autoritats tailandeses han localitzat l'habitatge on suposadament Segarra va retenir, assassinar i esquarterar la víctima, mentre treballen per trobar l'emplaçament on suposadament es va desfer de les parts del cadàver.

"Tenim evidències importants que la víctima va entrar en un apartament i mai no en va sortir", va informar Panya, sense aportar més detalls. Càmeres de vigilància de l'edifici van captar un home, presumptament Segarra, sortint la nit del 26 de gener en motocicleta amb un gran fardell, on es creu que hi havia les parts del cos de Bernat. L'equip forense va determinar que la víctima va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener.

Els equips d'investigació també analitzen una nevera trobada en una casa al nord de Bangkok annexa a un canal i on segons les indagacions el sospitós va poder guardar el cos trossejat de l'executiu català.