L'excomptable de Nóos, Marco Antonio Tejeiro, ha declarat avui en el judici que l'empresa Aizoon, de la qual eren copropietaris la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin, tenia en nòmina a empleats ficticis.

A preguntes del fiscal Anticorrupció Pedro Horrach en el judici del 'cas Nóos', que durant la instrucció va obtenir la confessió de Tejeiro, l'antic comptable ha ratificat que quan prestava serveis de gestió per Aizoon es va encarregar de la tramitació de les altes i baixes en la seguretat social de persones que no prestaven serveis per a l'empresa dels llavors ducs de Palma.

A més d'empleats ficticis, alguns d'ells familiars de Urdangarin i de la seva secretària, Julita Cuquerella, Aizoon tenia en nòmina al personal domèstic de l'habitatge de la infanta i el seu espòs al barri barceloní de Pedralbes i fins i tot a treballadores de la llar de la citada secretària.

La incorporació de falsos empleats tenia com a propòsit que l'empresa dels Urdangarin-Borbó obtingués beneficis fiscals pel volum de treballadors que acumulava, segons sospita Horrach.

Van arribar a contractar, segons Tejeiro, a mares de família nombrosa per aconseguir deduccions fiscals extra i van justificar com a "teletreball" la incorporació de persones que vivien fora de Barcelona, on Aizoon tenia la seva seu social en la residència familiar dels ducs.

L'excomptable de Nóos ja va declarar ahir que havia lliurat a Iñaki Urdangarin i al seu soci Diego Torres diners formalment destinats a salaris de treballadors d'empreses del grup que estaven donats d'alta però no prestaven cap servei ni cobraven aquestes nòmines.

"Era una forma d'ennegrir els diners?", li va preguntar el fiscal a l'acusat, que va respondre "sí". Va relatar que emetia xecs al portador per al pagament de les nòmines simulades, extreia els diners del banc i l'hi lliurava en sobres a Torres, el seu cunyat i titular de la majoria d'aquestes empreses, i al seu soci a l'Institut Nóos, Urdangarin.

D'aquesta mateixa pràctica s'hauria beneficiat, segons Tejeiro, el marit de la infanta Cristina com a titular d'Aizoon, l'empresa que compartia a mig fer amb la seva esposa, que també tenia en nòmina a falsos empleats.