La Taula de la Professió Infermera ha instat les conselleries de salut a què també donin instruccions als metges sobre l'aplicació del reial decret de l'anomenada "prescripció infermera" perquè asseguren que només les dirigeixen cap als professionals de la infermeria.

La Taula -formada pel Consell General d'Infermeria i el sindicat Satse- afirma en un comunicat que no entén que els serveis autonòmics de salut difonguin només entre els infermers "tota mena d'escrits" sobre el que, al seu parer, cal fer després de l'entrada en vigor del decret i no ho facin amb els metges. Els infermers consideren que la norma afecta la sanitat en el seu conjunt i que "també modifica la forma de treball que duien a terme aquests professionals".

La Taula afirma que la situació "caòtica" que viu el sistema sanitari com a conseqüència del reial decret d'"antiprescripció infermera" té com a "culpable" el Govern del PP en aprovar un text "incompatible" amb la realitat assistencial. Així mateix, agraeix a les vuit comunitats que recorreran la norma al Tribunal Suprem: Balears, País Basc, Extremadura, Cantàbria, Canàries, Aragó, Catalunya i Navarra, que s'uneixin als ja presentats pel Consell d'Infermeria i per Satse.

A aquests recursos, prossegueix el comunicat, cal sumar-li el d'Andalusia, que el presentarà davant el Tribunal Constitucional per invasió de competències.