El PP nega la destrucció dels discos durs de Luis Bárcenas

L'assessor jurídic del Partit Popular no
contesta les preguntes
de la jutgessa

13.02.2016 | 00:00

L'assessor jurídic del PP Alberto Durán va llegir ahir un escrit davant la jutgessa que investiga l'esborrament dels ordinadors de Luis Bárcenas en què assegura que el partit no va esborrar o destruir cap informació, ja que el maetix extresorer els va buidar, i remarca el seu respecte a la llei.
Així consta en la declaració que va llegir Duran davant la jutgessa d'Instrucció número 32 de Madrid en representació del seu partit en una citació en la qual s'ha negat a respondre preguntes.
El PP assegura en el seu comunicat que en aquest cas ha actuat, "com fa sempre, dins el més escrupolós respecte per la legislació vigent".
També mostra el seu suport a l'actuació de la seva tresorera, del mateix Duran i del director de Sistemes d'Informació del PP -tots ells citats com a investigats en el procés, com el mateix PP- i "assumeix i ratifica totes les declaracions que formulin o puguin formular en el procediment, dins el convenciment més ple que aquesta actuació ha estat presidida pel respecte per les normes legals i els protocols i procediments interns de l'organització".
El PP remarca que des que Bárcenas va abandonar la gestió del PP, l'"afany constant" de Carmen Navarro, actual tresorera i gerent, ha estat "la professionalització de la gerència del partit, amb especial atenció en la prevenció de possibles actuacions il·lícites, mitjançant la implantació de sistemes, procediments i protocols de control intern, o la creació de nous departaments com l'Assessoria Jurídica o el departament de sistemes d'Informació".
Del cas de l'esborrament dels ordinadors, deixa clar que no ha destruït o esborrat cap informació de Bárcenas, "atès que els ordinadors, propietat del partit, que al seu dia va fer servir, van ser abandonats sense informació, dada, arxiu, registre o programa de cap tipus, com el citat a declarar davant el Jutjat Central d'Instrucció número 5".
I remarca que "és cosa jutjada que ni el PP ni cap altra persona pel seu compte s'hagi apropiat dels ordinadors que Bárcenas va reclamar fa tres anys sense cap èxit, atès que no n'ha acreditat cap títol, ni sobre cap arxiu que al seu dia hi hagués pogut tenir, i que per descomptat es va emportar quan va deixar el partit".
El PP afirma que "ha ofert sempre la màxima col·laboració amb els tribunals per al total aclariment de qualssevol actuacions il·lícites que hagin pogut cometre persones que estiguin o hagin estat vinculades a aquest".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema