El traspas de Murial Casals provocarà que la santvicentina Adriana Delgado, d'Esquerra Republicana, entri de diputada al Parlament de Catalunya. Expresidenta del Consell Comarcal del Bages i regidora a Sant Vicenç de Castellet.

Delgado anava de número 36 per Barcelona a les llistes de Junts pel Sí, i es va quedar a les portes de ser escolida diputada. Amb les renuncies de l'acta d'Artur Mas, Pere Aragonès i Oriol Amorós, que han assumit responsabilitats de govern, i ara amb el traspàs de Muriel Casals, la bagenca serà parlamentària.

El Bages comptarà amb quatre diputats: David Bonvehí,de Convergència i també al grup parlamentari de Junts pel Sí, la sallentina Anna Gabriel, de la CUP, Antonio Espinosa, de Ciutadans, i Adriana Delgado.

En relacio a la mort de Murial Casals, el president d'Òmnium Cultural al Bages, Jordi Corrons, ha manifestat que el millor homenatge que se li pot retre és continuar la tasca que va iniciar «amb el compromís, el tarannà i la manera de fer que tenia ella, contundent amb el missatge però escrupolusament eespectuosa amb tothom».