La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va presentar ahir la seva dimissió "per responsabilitat política" després de les diverses informacions aparegudes en els darrers dies sobre el presumpte finançament irregular del PP de la Comunitat. La dirigent va comparèixer per sorpresa a la seu del carrer Gènova davant dels periodistes i va assenyalar que havia comunicat la seva decisió al president del partit, Mariano Rajoy, i que aquest l'havia compresa. En la seva compareixença Aguirre va dir que "la gent vol gestos" i la seva obligació és "assumir" la seva "responsabilitat política", encara que va explicar que no té "cap responsabilitat material", ni pot "ser encausada en res".

La presidenta del PP madrileny va presentar la seva dimissió davant "la gravetat de les informacions" aparegudes en els últims dies relacionades amb el PP de Madrid, i que va dir que "caldrà confirmar i calibrar" i que no cal considerar "absolutament certes". Segons l'opinió d'Aguirre, la corrupció està "fent un mal enorme a tots els partits polítics" i va apuntar que "altres en tenen" també.

Va recordar que Francisco Granados va ser secretari general del PP de Madrid perquè ella ho va proposar i que el fet que un jutge el mantingui a la presó durant tant de temps és una dada que li fa pensar que "alguna cosa greu deu haver". Aguirre va argumentar que això la porta a assumir la seva responsabilitat política "in eligendo", per escollir Granados, i "in vigilant" perquè considera que "hauria d'haver vigilat millor". No obstant això, va garantir que en el que ha vigilat no li consta que hi hagi hagut cap finançament irregular ni de bon tros il·lícita al PP de Madrid.

La líder del partit a la Comunitat de Madrid va explicar que en aquesta formació hi ha un tresorer, un gerent, un secretari general i un comptable, alhora que va indicar que els encarregats de gestionar els assumptes econòmics eren uns altres. Aguirre va subratllar que no té una responsabilitat directa en les actuacions dels últims dies, però que té "una responsabilitat política" que assumeix presentant la dimissió.

Divendres passat Aguirre va assegurar als periodistes sentir-se recolzada per la direcció nacional del partit després dels registres efectuats el dia abans a la seu del partit madrileny pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco per investigar si els pagaments de la trama Púnica van servir per finançar il·legalment el PP madrileny.

Barberá, la propera?

Després de la dimissió d'Esperanza Aguirre, la direcció nacional del PP espera que l'exalcaldessa de València, Rita Barberà prengui la mateixa decisió i fins i tot deixi l'acta de senadora.La dimissió d'Esperanza Aguirre com a presidenta del PP de Madrid va agafar per sorpresa ahir els populars, i molts creuen que l'exalcaldessa de València Rita Barberá hauria de prendre'n nota i donar també explicacions públiques i fins i tot renunciar a la seva acta de senadora.

La direcció del PP al País Valencià considera que perquè la regeneració del partit sigui creïble, Rita Barberá hauria de posar fi al seu silenci, donar explicacions i deixar l'escó de senadora. "Aquest silenci l'està matant i també la seva gent a l'Ajuntament", van assenyalar sobre Barberá fonts de la direcció del PP valencià, que esperen que l'exalcaldessa prengui la decisió correcta per al bé del projecte del partit d'aquesta comunitat. La dimissió d'Aguirre provoca, en qualsevol cas, que el Partit Popular hagi d'afrontar processos de renovació a Madrid i València.