Els principals aspirants a les primàries del centre dreta francès per triar un candidat presidencial van boicotejar el discurs del líder dels Republicans (LR), Nicolas Sarkozy, davant el consell nacional de la formació. Sarkozy va presentar a París les que pretén que siguin les grans línies d'acció del seu partit fins a les presidencials del 2017, però els candidats a les primàries no se senten compromesos amb aquest document, per la qual cosa van decidir no ser presents durant la seva al·locució.

A més, l'expresident gal va rebre una altra mala notícia amb el suport que l'antic primer ministre Jean-Pierre Raffarin (2002-2005) va anunciar que donava al rival principal rival en les primàries, Alain Juppé, que no deixa de distanciar-se en els sondejos.

L'última enquesta, difosa dissabte a la nit, recull que Juppé és el favorit del 47 % dels francesos per ser triat com a aspirant del centre dreta en les primàries que hauran de celebrar-se el novembre, molt davant de Sarkozy i del també excap de govern François Fillon, empatats en l'11 %. En la seva intervenció. Sarkozy va abundar en la línia de dretes que segueix per desmarcar-se de la de Juppé.