La mort de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va commocionar ahir la política i la societat civil catalanes, els representants de les quals van destacar el seu paper al servei de Catalunya i la convicció amb la qual va defensar les seves idees. Casals va morir la matinada de dissabte a diumenge a l'Hospital Clínic de Barcelona a conseqüència de les ferides que va patir el passat 30 de gener, quan va ser atropellada per un ciclista.

La CUP va lamentar la mort de Casals, i va dir que el millor homenatge que se li pot fer és "la victòria". Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va destacar el seu activisme al servei de Catalunya i el seu paper fonamental per aconseguir "un país més lliure, just i pròsper". ERC, integrant també de JxS, va prometre culminar el camí cap al seu somni: "la llibertat".

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), per la seva banda, va destacar la trajectòria personal de Casals i es va sumar al condol per la seva defunció, al mateix temps que va recordar la seva trajectòria política, primer com a membre del PSUC i posteriorment d'ICV.

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, va expressar el condol del seu partit per la defunció"per una pèrdua tan lamentable". També es va unir a les mostres de condol el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, que va destacar el "coratge" de la política i les seves "fortes conviccions", així com la seva "lleialtat" a Catalunya.

En una nota, el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va expressar en nom de la formació "el condol a familiars, amics i companys de partit de la diputada".

El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, va elogiar el caràcter respectuós de Casals "des de la coincidència o des de la discrepància, però sempre amb respecte", i va assenyalar que és un llegat que s'ha de "saber aprofitar".