La presidenta d'Òmnium Cultural al Berguedà, Montserrat Soler, lamentava ahir la pèrdua de Muriel Casals. Soler, que fa poc temps que és al capdavant de l'entitat al Berguedà, assegura que "el procés independentista s'ha quedat una mica orfe amb la seva mort, perquè molts la vèiem com una mare".

La representant berguedana definia Casals com una persona "molt vàlida, treballadora i persistent". És per això que afirma que "no havia de marxar encara, perquè tenia molta feina per fer en el procés en el que està immers Catalunya".

Per a Soler, l'expresidenta d'Òmnium i des de fa uns mesos, diputada al Parlament de Catalunya que ha d'iniciar la ruptura amb l'estat espa-nyol, era "un bàlsam dins de la diversitat d'opinions que existeixen dins del procés independentista". En aquest sentit, creu que "costarà molt trobar una persona amb la capacitat d'acostar posicions que tenia la Muriel". Tot i que reconeix que no hi havia tingut gaire tracte personal, Soler afirma que "es veia una persona molt decidida i amb un posicionament molt clar, però ho transmetia tot amb dolcesa i això ho amorosia".

Òmnium Cultural al Berguedà posa a disposició dels ciutadans un llibre de condol perquè tothom pugui escriure un missatge en record de Casals. Podran fer-ho a la seu d'Òmnium de Berga.