El president d'Òmnium Cultural del Solsonès, Ramon Segués, havia conegut personalment Muriel Casals, que en destaca, sobretot, el "vessant humà". "Lamento molt la pèrdua d'una amiga que sabia abraçar, acollir i fer-te sentir important", afirma. Afegeix que li agradava anar a Solsona i quan li ho proposava sempre buscava algun racó a l'agenda.

Segués assegura que no pot creure's encara que el país hagi perdut Muriel Casals com a conseqüència de l'atropellament d'un ciclista. Tot i que va destacar en diversos camps, com en la política i l'economia, per al responsable d'Òmnium al Solsonès, "l'aspecte humà i el seu tarannà també deixen empremta". De fet, la recorda com a una persona que, tot i tenir unes conviccions molt profundes, "sempre escoltava les altres pesones, i buscava el diàleg amb els qui tenien opicions divergents". En aquest sentit, també en destaca "la seva humilitat exemplar".

En el procés independentista, Segués considera que té un "paper molt destacat" i que va saber liderar l'entitat, la va fer més gran i la va situar com una dels ens capdavanters de la reivindicació independentista. El president d'Òmnium al Solsonès explica que des que es va saber la notícia de l'atropellament "han estat dies d'angoixa" i que s'esperava la seva recuperació perquè "el moment polític que viu al país la necessitava".