Òmnium Cultural, l'entitat que durant cinc anys va presidir Muriel Casals, morta aquesta passada matinada als 70 anys d'edat, ha demanat al Parlament que convoqui un acte d'homenatge a la fins ara diputada de Junts pel Sí, que es podria acabar oficiant dijous a la tarda. Aquest seria la mostra de condol ciutadana, més enllà del funeral que la família vol celebrar en la intimitat.

Segons ha informat el Parlament en un comunicat, Òmnium Cultural i altres entitats de les quals Casals havia format part han demanat a la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, que el Parlament aculli un acte de reconeixement a la diputada de Junts pel Sí, que ha mort aquesta matinada en no superar les lesions provocades en ser atropellada fa vint dies per una bicicleta a Barcelona. Aquesta petició s'analitzarà en la reunió de la Mesa del Parlament dimarts que ve, amb l'objectiu d'informar de l'acte que, eventualment, segons el comunicat, es podria oficiar dijous que ve, 18 de febrer, a la tarda.

El funeral de Casals serà de caràcter privat i íntim, per exprés desig de la família, i això ha portat a les entitats de les quals va formar part a proposar al Parlament que convoqui aquest acte de reconeixement públicEl Parlament acollirà un acte d'homenatge i reconeixement de la diputada de JxS i expresidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals La data de l'homenatge serà molt probablement dijous a la tarda. Així ho van reclamar a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Òmnium i altres entitats de les que Casals n'havia format part. La mesa del Parlament vehicularà aquesta petició el demà en la seva reunió ordinària. La família de Muriel Casals va expressar el seu desig de fer una cerimònia de comiat de caràcter privat i íntim.