La portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, va dir ahir que continuarà com a regidora tot i haver renunciat a la presidència del PP madrileny després de la investigació per presumpte finançament il·legal al partit, ja que està segura que no la imputaran per corrupció. D'altra banda, el PP madrileny serà gestionat a partir d'ara per una gestora que encapçalarà la presidenta madrilenya Cristina Cifuentes.

Aguirre va comparèixer ahir davant la premsa i després d'anunciar diumenge que abandonava la presidència del PP de Madrid per "responsabilitat política", dies després dels escorcolls a la seu ordenats pel jutge del cas Púnica per buscar proves d'un possible finançament il·legal.

"M'imputen constantment, he estat imputada per dir que els de Podem eren castristes (...) Per corrupció és pel que no m'imputaran", va assegurar en resposta als periodistes. "Sóc cada dia als tribunals, no tinc fur, fixeu-vos si sóc presa fàcil per als jutges", va postil·lar. Va recalcar també que no dimitirà com a responsable del grup municipal i que complirà el seu "compromís" d'acabar el mandat com a regidora, després de reclamar ahir els grups Ahora Madrid i PSOE la seva sortida de l'Ajuntament, encara que no sap què farà a continuació.

"Potser ja tindria edat de jubilar-me, però com que no em penso jubilar...", va assenyalar. En aquest sentit, l'expresidenta del PP de Madrid va insistir que la seva dimissió al capdavant del partit "no té res a veure" amb la seva condició de regidora.

"Jo no sóc com aquests ministres que van estar aquí cinc minuts i se'n van anar, jo he adquirit un compromís i estaré aquí els propers 4 anys, no hi ha cap raó per deixar aquest escó", va concloure.

Sobre la seva anterior dimissió com a presidenta de la Comunitat de Madrid, va recordar que llavors va dir que es retiraria de la primera línia de la política, i considera que "ser regidora de l'oposició ja no és primera línia".

D'altra banda, la direcció estatal del PP va decidir nomenar una gestora al capdavant del partit a la Comunitat de Madrid després de la dimissió d'Aguirre que encapçalarà la presidenta autonòmica, Cristina Cifuentes, i que tindrà com a número dos Juan Carlos Vera, el seu cap de campanya en les eleccions passades.

La direcció del PP s'ha inclinat per la gestora, segons fonts populars, després de sospesar si optava per aquesta fórmula o per la de convocar una junta directiva regional del PP de Madrid perquè aquest òrgan designés un responsable fins al congrés ordinari de la formació.

Cifuentes va assegurar a Twitter que assumeix "amb responsabilitat" la presidència de la gestora per "iniciar un temps nou en la política madrilenya" i es posa com a reptes per a aquesta "nova etapa" el diàleg, la proximitat, la democràcia interna, la transparència i la tolerància zero contra la corrupció. Va advocar a més per "recuperar la credibilitat" del PP de Madrid, així com per "tornar als ciutadans la confiança i donar protagonisme als militants". Segons ha informat el PP en un comunicat, la composició completa de la gestora s'aprovarà en el proper comitè executiu nacional del PP.