Una segona dona embarassada va ser diagnosticada per infecció del virus Zika a Catalunya, encara que el seu estat de salut és bo, mentre que ja són nou en total els casos detectats a Catalunya, tots importats per persones que havien viatjat a Amèrica del Sud o Amèrica Central.

Segons va informar ahir l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), des del dia 1 de gener han estat confirmats a Catalunya un total de nou casos de Zika, dos en dones embarassades que estan seguint un control mèdic.

Tots tenen com a antecedent haver estat a l'Amèrica del Sud o Central en zones on la transmissió del virus és activa i haver estat picats per mosquits durant la seva estada en aquests països. L'ASPC va confirmar que els afectats són cinc homes i quatre dones, dues de les quals estan en estat de gestació.

El virus Zika (ZKV) provoca un quadre lleu amb febre moderada, exantema que s'estén de la cara a la resta del cos, artritis o artràlgia passatgera (principalment a les articulacions petites de les mans i els peus), conjuntivitis i símptomes inespecífics com ara miàlgia, cansament i mal de cap, i es transmet principalment per la picada de mosquits del gènere Aedes.

Els casos d'infeccions pel virus del Zika acostumen a resoldre's sense que hi hagi complicacions greus i les infeccions asimptomàtiques són freqüents, ja que s'estima que només un de cada quatre infectats desenvolupa un quadre clínic.