Un home de 53 anys va denunciar als Mossos un religiós de l'internat Joan March de La Salle a la Vall d'Aran per abusar-ne sexualment quan tenia deu anys, cas que amb tota probabilitat ja està prescrit.

L'exalumne va formalitzar la seva denúncia divendres passat, després d'anar a Rac-1 a explicar públicament els abusos sexuals que un professor, germà de la congregació i que era uns deu o quinze anys més gran que ell, li va infligir quan tan sols tenia deu anys. Un cop acabada l'entrevista, els Mossos van anar a l'emissora i es van oferir a portar la suposada víctima a comissaria perquè pogués denunciar el cas, a la qual cosa l'home va accedir.

En un comunicat, La Salle va assegurar: "no coneixem la situació denunciada pel Sergi que es refereix al col·legi Joan March de Vielha" i va anunciar que es posa "a disposició del denunciant per conèixer directament el cas, i poder-lo acompanyar en el procés i en tot el que consideri necessari". Els directius de La Salle es van posar en contacte amb els Mossos "per ajudar-los en tot el que creguin necessari al llarg de la investigació". "Manifestem el nostre total rebuig als abusos de qualsevol tipus i mostrem el més incondicional suport a les víctimes", afegeix el comunicat.

"Responsabilitat" a Maristes

L'acusació particular que representa quatre suposades víctimes del professor Joaquín Benítez dels Maristes de Sants van demanar al jutge que reclami a l'escola la pòlissa de responsabilitat civil per garantir que pugui pagar indemnitzacions a les víctimes en cas d'una eventual condemna. Iban Fernández, advocat de quatre denunciants, va presentar un escrit davant el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona.