El judici per l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco va concloure ahir amb la petició del fiscal que les tres acusades siguin condemnades perquè "entre totes tres van ordir el crim".

Abans que el jurat es reunís per determinar un veredicte, dues de les acusades van fer ús del seu dret a l'última paraula, Triana Martínez per insistir que va ser assetjada sexualment per Isabel Carrasco i la policia local Raquel Gago per proclamar la seva innocència.

La primera de les alternatives que va presentar el fiscal al jurat va ser rebaixar un any la pena pel delicte d'assassinat per a les tres acusades, Montserrat González, la seva filla, Triana Martínez, i la policia local Raquel Gago, de manera que passaria de 20 a 19 anys. Si prosperés aquesta opció, les tres acusades serien condemnades a 22 anys: 19 per assassinat i 3 més per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

Conscient que aquesta alternativa serà difícil que l'avali el jurat, Fernández va obrir l'opció d'un delicte de còmplices d'assassinat per a les dues últimes i fins i tot d'encobridora per a la policia local. Aquesta segona opció que afecta Triana Martínez i Raquel Gago estaria penada amb 15 anys de presó, 12 per ser còmplices en l'assassinat i tres més per tinença il·lícita d'armes.

Finalment, la tercera alternativa que estableix el ministeri fiscal és condemnar Raquel Gago a tres anys per un delicte d'encobriment, que serien 6 en sumar la tinença il·lícita d'armes.