El Consell Executiu d'aquest dimarts ha decidit atorgar la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum a la fins ara diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium, Muriel Casals, 'per la seva amplia trajectòria cultural, social, docent i política', segons ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.

Segons Munté, la medalla es lliurarà en un acte específic com el que es fa cada any que es celebrarà en els propers mesos i que es prepararà d'acord amb la família. A més, ha afegit que al Govern li ha agafat per sorpresa la seva mort i que vol destacar 'la seva sòlida trajectòria en el camp de la docència, en la defensa de la llengua i de les llibertats de Catalunya'.

Aquesta decisió se suma a l'acte d'homenatge que es farà al Parlament aquest dijous a les 17h i a l'acte posterior al passatge dels Til·lers del parc de la Ciutadella organitzat per Òmnium. A més, a nivell de l'Ajuntament de Barcelona, CiU i ERC han proposat aquest dimarts que se li atorgui la medalla d'Or de la Ciutat.