El Govern ha aprovat diferents nomenaments aquest dimarts entre els quals destacat el de l'exalcalde de Berga i exdelegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, que passa a ser el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament. L'anoienca Natàlia Mas Guix ha estat nomenada directora general d´Anàlisi Econòmica, i la berguedana Rosa Anna Castillo i Picas, directora general de Relacions amb l´Administració de Justícia.

Juli Gendrau i Farguell, director de general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament

Nascut a Berga l´any 1969. És enginyer en Organització Industrial i enginyer tècnic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha realitzat diversos postgraus i especialitzacions en la redacció, organització i direcció de projectes industrials i en l´àmbit de les energies renovables. Des del març de 2013 fins al gener de 2016 ha estat delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. Entre el 1999 i el 2007 va exercir de regidor a l´Ajuntament de Berga, municipi del qual en fou alcalde del 2007 fins el 2015. També ha estat professor associat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en el Departament d´expressió gràfica com a docent en l´àmbit de la redacció i execució de projectes tècnics en l´enginyeria industrial.

Natàlia Mas Guix, directora general d´Anàlisi Econòmica

Nascuda a Sant Martí de Tous l´any 1979. És llicenciada en Administració i Direcció d´Empreses i en Comerç Internacional per la Universitat Pompeu Fabra (UPF/ESCI). Té un màster en Economia Europea pel Col·legi d´Europa (Bruges, Bèlgica), gràcies a una beca del Patronat Catalunya-Món; i un altre màster en Gestió de Política Econòmica per la Universitat de Columbia (Estats Units) amb una beca de la Fundació La Caixa. Actualment és directora d´Entorn Financer a la Direcció de Macroeconomia i Entorn Financer del Banc Sabadell. Entre 2004 i 2015 va treballar al Banc Central Europeu (Frankfurt am Main), primer com a economista a les direccions generals d´Economia (divisió d´Afers Exteriors) i d´Estadística (divisió d´Estadístiques Monetàries i Financeres). Des del 2010 hi treballava com a experta en Estabilitat Financera a la Direcció General de Política Macroprudencial i Estabilitat Financera. Prèviament, havia treballat com a consultora del Banc Mundial (2009) en la unitat d´assessorament per a la captació d´inversió estrangera.

Rosa Anna Castillo i Picas, directora general de Relacions amb l´Administració de Justícia

Nascuda a Berga l´any 1964. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, amb la titulació de Dret Civil Català. Des de 1989 és funcionària de carrera del cos superior de lletrats de l´Administració de Justícia del Ministeri de Justícia. L´any 1989 va ingressar al cos de lletrats de l´Administració de Justícia i ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional en els jutjats del partit judicial de Terrassa. Al Departament de Justícia ha treballat com a cap de servei de la Subdirecció General de Planificació i Estudis de la Direcció General de Relacions amb l´Administració de Justícia des de l´any 2004 fins al 2007 i, des de l´any 2011 fins ara, com a subdirectora general de Planificació i Programes de la Direcció General de Modernització de l´Administració de Justícia. Des d´aquest últim càrrec ha participat en els estudis, disseny i implementació del nou model organitzatiu anomenat oficina judicial i en el projecte d´implementació de l´expedient judicial electrònic, l´e-justicia.cat.