L'excomptable de l'Institut Nóos, Marc Antonio Tejeiro, ha desvinculat la Infanta Cristina de les activitats desenvolupades per l'entitat.

Així ho ha posat de manifest en preguntes del fiscal anticorrupció Pedro Horrach durant el judici que se celebra a Palma pel cas Nóos, en què ha assenyalat que la germana del rei Felip VI, sòcia al costat del seu marit de l'empresa Aizoon --una de les mercantils 'pantalla' que integraven l'entramat planejat per Iñaki Urdangarin i Diego Torres per desviar fons públics--, mai li va lliurar cap factura ni li va donar cap ordre.

És més, ha recordat haver-la vist "només dues vegades": la primera quan va anar a les oficines de l'Institut a buscar el seu marit, i l'altra "quan em van convidar a l'aniversari" de l'exduc. L'acusat ha incidit que no ha tingut contacte amb ella més enllà d'aquestes dues ocasions.

Preguntat per la composició de la junta directiva de Nóos, Tejeiro ha precisat que, al costat de la Infanta i García Revenga, en formaven part els mateixos Urdangarin, Torres i el secretari de l'entitat, Miguel Tejeiro.

En el cas de Revenga, ha manifestat que no desenvolupava cap tasca en l'associació i "al despatx, no hi era mai". Segons ha recordat, tan sols el va veure en una ocasió amb motiu d'un dels fòrums Valencia Summit organitzats per l'Institut.

L'exsecretari de les infantes va ser imputat durant la instrucció de la causa després que Torres aportés diversos correus en els quals figura el seu nom i amb els quals aquest pretenia acreditar la tasca d'assessorament que Revenga hauria portat a terme amb Urdangarin respecte a la seva activitat empresarial.

El mateix Revenga, per a qui va ser després arxivat l'encausament, va explicar que la seva inclusió a l'Institut va obeir la presència de la Infanta com a vocal a l'entitat i a la confiança que Iñaki Urdangarin tenia en ell dipositada en relació amb les qüestions protocol·làries.

Revenga asseverava, de fet, com la providència per la qual va ser citat a declarar en qualitat d'imputat "no atribuïa fets concrets de caràcter delictiu" contra ell, més enllà de la seva vinculació formal a Nóos, "que no material", entre el 23 de setembre del 2003 i el 20 de març del 2006.

És més, asseverava que tampoc existeix un informe policial, administratiu tributari o escrit de cap de les acusacions personades que tinguessin caràcter incriminatori.

Correspondència entre García Revenga i Urdangarin

El nom de l'exassessor de les Infantes figura en diversos dels correus electrònics que Torres va lliurar al jutge, als quals ha tingut accés Europa Press. Entre ells consta un correu en què l'exduc li indicava on havia d'ingressar la seva dona, la infanta Cristina, els ingressos corresponents als seus honoraris de Zarzuela.

En un breu correu electrònic es limitava a assenyalar a García Revenga que "les transferències que li ingressen a la infanta Cristina corresponents als seus honoraris de Zarzuela haurien d'ingressar-se a partir de gener en aquest compte", i indicava a continuació el nombre del compte bancari.

És més, en una altra de les correspondències, datada el 7 de juliol del 2003, el marit de la infanta Cristina desplegava la confiança que tenia en García Revenga amb frases com "Què tal Carlos, com t'ha anat el 'finde'... Nosaltres bé, a Palma et pots imaginar que hem estat a gust. Platja, piscina, geladet a Portals, parc... Vaja, completet".