L'excomptable d'Aizoon Marco Antonio Tejeiro va declarar ahir en el judici de Nóos que la infanta Cristina no va tenir cap intervenció en la gestió de l'empresa que comparteix al 50% amb Iñaki Urdangarin, però li va atribuir la realització de despeses particulars a compte d'aquesta societat.

Tejeiro també va manifestar davant del tribunal que la germana del rei mai va participar en les activitats d'aquesta associació encara que formés part de la seva junta directiva. L'excomptable penedit va protagonitzar en el seu tercer dia de declaració una vista que prosseguirà avui amb la compareixença de l'exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Jorge Vela, que va començar la seva declaració ahir a la tarda.

Tejeiro va atribuir a la infanta "poques" despeses personals amb la seva targeta lligada als comptes d'Aizoon, pràctica més generalitzada en el seu marit, i va apuntar que l'empresa fins i tot va pagar rebuts aportats pels escortes que s'encarregaven de la seguretat de la parella.

L'excomptable gestionava l'administració de les targetes de crèdit de les quals la infanta i el seu marit feien ús a càrrec de la societat de la qual eren copropietaris, teòricament dedicada a la consultoria i a la compravenda i lloguer d'immobles. "Si ho pagues amb la Visa de l'empresa se suposa que són despeses de l'empresa", va declarar Tejeiro a preguntes de l'advocada de l'acusació popular de Manos Limpias, Virginia López Negrete, a qui va explicar que per cobrir imports avançats pel mateix personal de seguretat de l'Estat posat a disposició del matrimoni, i registrar-lo a efectes tributaris com a despeses de l'empresa comuna, ell lliurava diners a la secretària d'Urdangarin, Julita Cuquerella, que exercia d'intermediària.

També en resposta a Manos Limpias, va admetre que haiva inclòs entre les despeses carregades a l'empresa compra de flors i llibres de Harry Potter, 1 safari a l'Àfrica i caixes de vi. Ha recordat també que Aizoon va pagar 6.700 euros en concepte de coaching i un viatge al Brasil de tota la família Urdangarin-Borbó, i que va abonar els salaris de personal domèstic de la família.