El PP veu infracció penal en el parenostre irreverent llegit als Premis Barcelona

17.02.2016 | 00:00
La poeta Dolors Miquel
La poeta Dolors Miquel

El grup popular a l'Ajuntament de Barcelona estudia si hi va haver "infracció penal" en llegir-se una versió irreverent del parenostre durant el lliurament ahir dels Premis Ciutat de Barcelona, i demanarà la destitució del responsable polític que "va consentir" que es recités el text en l'acte.
Així ho va anunciar el president del grup del PP, Alberto Fernández, que va abandonar l'acte de lliurament, presidit per l'alcaldessa, Ada Colau, per considerar que la lectura del text de la poeta Dolors Miquel va ser "una ofensa per als catòlics" i "una falta de respecte per a qualsevol barceloní", tingui o no conviccions religioses.
El poema Mare Nostra comença amb els següents versos: "Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony, l'epidural, la llevadora...".
"Demanarem la destitució de la persona que va consentir que en el lliurament s'incorporés aquest mal anomenat poema, clarament ofensiu i fora de lloc per a la immensa majoria", va anunciar Fernández Díaz, que va reclamar explicacions a l'alcaldessa, Ada Colau.
El regidor del PP va dir que estudien si, a més d'una reprovació política, hi ha d'haver una "reprovació penal pel lloc, el contingut, el moment i el context" en què es va llegir el poema, una lectura que, ha considerat, no pot emparar-se en la llibertat d'expressió. "Era un acte institucional i retransmès per televisió i s'ha infringit no només una norma de cortesia, sinó que hi pot haver hagut infracció penal", va reiterar Fernández, que va eludir comparar aquest incident amb el dels titellaires al carnaval de Madrid.
Per la seva banda, el bisbe de Terrassa, José Ángel Saiz, el va qualificar de "blasfem" i es va preguntar fins quan aguantarà la paciència dels catòlics.
En un tuit, el bisbe va escriure ahir "l'Ajuntament de BCN llegeixen un text blasfem. Record a Ciceró: 'Quousque tàndem abutere, Catilina, patientia nostra?'", que traduït ve a dir "quant temps vostè abusarà de la nostra paciència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Jornada històrica dels castellers de Vallls

La Vella de Valls fa la millor actuació castellera de tots els temps per Santa Úrsula

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

El nombre de matrimonis es manté estable a Catalunya durant el 2015

L'edat mitjana al primer matrimoni s'ha endarrerit tres anys des del 2005 i se situa en 34,7 i...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema