El jutge que investiga el pederasta confés dels Maristes de Sants-les Corts Joaquim Benítez ja acumula deu denúncies contra l'exprofessor per abusos sexuals, segons va anunciar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En un comunicat, el TSJC va precisar que el jutge, que el 6 de febrer va deixar en llibertat amb càrrecs Benítez, disposa d'un total de deu denúncies contra l'exprofessor.

Quan Benítez va comparèixer davant del jutge d'instrucció 6 de Barcelona, el magistrat tenia sobre la taula quatre denúncies en contra seva per abús sexual. No obstant això, després de destapar-se el cas, en les últimes setmanes, els Mossos d'Esquadra han rebut una quinzena de denúncies contra Benítez, de les quals deu ja estan en mans del magistrat.

D'altra banda, la consellera d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, va defensar ahir que en el moment en el qual es van cometre els abusos a l'escola dels Maristes Sants-les Corts de Barcelona "no existia un protocol concret" d'actuació, que es va signar posteriorment i sobre el qual el Govern té l'"obligació" de revisar.