El titular del Jutjat d'Instrucció 18 de València, que investiga un suposat cas de blanqueig de capitals en el si del PP a València, manté la imputació per a tots de regidors, exregidors, assessors i exassessors als quals ha citat a declarar. A falta de la compareixença de quatre exregidors i vuit assessors, que es produiran avui, demà i dilluns, el jutge manté en condició d'investigats 49 persones pel suposat blanqueig de 50.000 euros.

Ahir van comparèixer davant el jutge dos exregidors, una regidora i quatre assessors, dels quals dos es van negar a declarar. Un d'ells va ser l'exregidor Vicente Aleixandre, que va abandonar la Ciutat de la Justícia de València pel Jutjat de Guàrdia i va deixar anar amb un "ja s'ho faran" en ser preguntat per la situació judicial dels seus excompanys de partit. "No he declarat, no tinc res a dir", va explicar Aleixandre als periodistes.

D'altra banda, l'exregidor i assessor del PP a la Diputació de València, Francisco Lledó, va dir que no sap si l'exalcaldessa i ara senadora del PP Rita Barberá coneixia o no el suposat blanqueig i va reconèixer que va aportar mil euros de forma voluntària per al finançament del partit que no li van ser retornats.