La sindicatura recomana a l´antiga GISA revisar els procesos per contractar

En el 20% dels expedients, els criteris objectius pesen igual que els de valor

18.02.2016 | 00:00

La Sindicatura de Comptes recomana a l'empresa pública GISA, ara denominada Infraestructures.cat, que revisi els procediments de contractació i dels sistemes de control intern. La Sindicatura va fer ahir públic l'informe relatiu a la gestió de l'antiga GISA, que gestionava l'obra pública de la Generalitat, corresponent al 2010, en què valida la situació financera de l'entitat, però introdueix algunes observacions en la fiscalització de la contractació. Assenyala que en una vintena d'expedients ha detectat que els criteris objectius de valoració tenen un pes igual o superior a aquells que depenen d'un judici de valor.
Per donar més seguretat a l'hora de valorar quina oferta és més avantatjosa, la Sindicatura considera que s'hauria de donar preponderància als criteris que fan referència a característiques de l'objecte del contracte que puguin valorar-se amb xifres o percentatges obtinguts a través de l'aplicació de les fórmules establertes en els plecs del contracte. L'organisme fiscalitzador recorda que quan només s'utilitza un criteri d'adjudicació d'una obra, aquest ha de ser, necessàriament, el del preu més baix. Això no obstant, explica que en alguns dels expedients revisats, quan només hi ha un criteri d'adjudicació, no es dóna aquesta informació explícitament en la documentació de la licitació.
La Sindicatura assenyala que GISA va contractar el 2010 tres obres complementàries al mateix adjudicatari de l'obra principal amb un procediment negociat sense publicitat en el qual es convida només aquest licitador, sense que quedin acreditades i justificades les circumstàncies que han fet necessari el projecte complementari i la seva adjudicació al contractista de l'obra principal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Què diuen les portades en paper d´aquest dijous?

Fem un cop d'ull als titulars més destacats que podràs trobar als quioscos

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Enllaços recomanats: Premis cinema