El conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, va advertir ahir que la reducció de les llistes d'espera està subjecta a nous pressupostos, cosa que significa que "si no hi ha nous pressupostos, no es podran dur a terme els compromisos".

Segons va explicar Comín en declaracions a TV3, el govern necessita "gairebé 100 milions d'euros" per complir les mesures anunciades aquesta setmana, consistents a reduir a la meitat el temps d'espera en les llistes relacionades amb la fase diagnòstica, així com disminuir en un 10% el nombre de persones de les llistes d'espera quirúrgiques. Aquesta xifra "ha estat valorada econòmicament", ja que "no hem fet cap compromís que no sapiguem que podem complir, va assegurar Comín.

En aquest sentit, el conseller de Salut va dir que "els grans compromisos socials que tenen un impacte pressupostari estan condicionats i no depenen de nosaltres", i va assegurar que "ni encara que volguéssim, podríem complir-los".

Com a exemples d'altres mesures que no podran portar-se a terme sense l'aprovació dels pressupostos per aquest 2016, Comín va esmentar la contractació de més personal, que "és el compromís més car", restablir la renda mínima d'inserció, "cosa que requerirà uns 70 milions d'euros", o reduir els compromisos pendents amb la llei de dependència, que el conseller va xifrar en uns 50 milions d'euros.