Més de 45.000 petits accionistes de Bankia reclamen els seus diners

L'entitat ofereix als afectats la possibilitat de recuperar les inversions, amb un interès de l'1 %

21.02.2016 | 00:00
El conseller delegat de Bankia, José Sevilla
El conseller delegat de Bankia, José Sevilla

Un total de 45.149 petits accionistes de Bankia han reclamat la devolució de les quantitats invertides en la sortida a borsa de l'entitat el juliol del 2011, només en els dos primers dies en els quals s'ha habilitat aquesta possibilitat.
Segons van informar a Efe fonts del banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri, a les 28.306 persones que van acudir a presentar la seva sol·licitud dijous al matí s'hi van unir 16.843 més entre la tarda de dijous i el matí de divendres.
Des de dijous passat, i durant un termini de tres mesos, Bankia ofereix a tots els petits accionistes que van participar en el debut borsari de l'entitat l'opció de recuperar el 100 % de la seva inversió, més un interès anual de l'1 %, si omplen un formulari i accepten renunciar a emprendre accions judicials contra el banc.
El sistema per sol·licitar que se'ls retorni la inversió és "àgil i ràpid", segons va explicar el conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ja que quinze dies després de presentar la sol·licitud els estalviadors podran recuperar els diners invertits. "Cadascú pot fer el que prefereixi o el que li convingui, però la meva opinió és que la proposta que estem fent és molt millor per a la immensa majoria dels inversors", segons Sevilla.
Va subratllar que els qui acceptin la seva proposta recuperaran els seus diners "molt ràpid", amb uns interessos que consideren "justos", ja que equivalen a "la remuneració que haurien tingut si haguessin invertit aquests diners en un dipòsit a termini durant aquest període de temps". Bankia a més està disposada a assumir les costes quan els accionistes de l'entitat renunciïn a seguir reclamant per la via judicial i decideixin recuperar els seus diners per mitjà de la proposta de l'entitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Boira i mínimes entre els 8 i els 13 graus durant aquest divendres

Les màximes es mouran entre els 18 i els 23 graus a les hores centrals del dia

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

Disminueixen les demandes de divorci al Bages i al Moianès

El nombre de demandes es manté al Berguedà i augmenta lleugerament a l'Anoia

Les demandes de dissolució matrimonial al Bages i al Moianès disminueixen un 8,5%

Les xifres es mantenen a l´Anoia i augmenten un 15% al Berguedà

Rajoy no és investit en primera votació en votar ´no´ la meitat de diputats

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema