El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rebran avui Felip VI al Gran Teatre del Liceu, on el rei presidirà el sopar de benvinguda als assistents al Congrés Mundial de Mòbils (MWC). Serà la primera trobada entre Puigdemont i el monarca des que el gironí va ser nomenat president.

En la catorzena visita a Catalunya des que va ser proclamat rei, Felip VI acudirà a la capital catalana expressament per presidir aquest sopar, ofert per l'associació GSMA i la Fundació Barcelona Mobile World Capital, si bé, a diferència d'anys anteriors, no presidirà l'obertura oficial del congrés, l'endemà al matí. El monarca serà ja a Madrid, amb una agenda de treball que inclou el matí de demà dues audiències militars al Palau Reial, mentre se celebra la inauguració del MWC, a la qual sí que hi assistirà el ministre d'Indústria, Energia i Turisme en funcions, José Manuel Soria, present també al sopar de benvinguda als participants.

Entorn de 120 convidats podrien acudir al sopar previ a l'obertura d'aquest congrés, el principal fòrum del món dedicat a la tecnologia mòbil, per al qual es preveu que hi assisteixin 95.000 visitants entre els dies 22 i 25 al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet i que pot generar un impacte econòmic global de 460 milions d'euros.

Serà la primera trobada del Monarca amb la nova presidenta del Parlament, després que Forcadell mostrés la intenció de comunicar-li personalment el resultat de la votació en la qual es va elegir Puigdemont i la Casa del Rei li demanés que ho notifiqués per escrit. Aquest episodi va desfermar una onada de crítiques al cap de l'estat d'autoritats i forces polítiques.