Els sindicats dels treballadors del Metro i Bus de Barcelona van anunciar ahir al matí que les negociacions amb l'empresa de Transports Metropolitans de Barcelona estaven trencades i que la vaga, prevista per a avui i dimecres, seguiria endavant.

Enfront d'aquest fet, l'associació GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), va fer públic el seu pla de contingència, que preveu, entre altres mesures, habilitar una flota d'autobusos llançadora per transportar els congressistes entre Fira Gran Via i Barcelona ciutat. Aquest bus llançadora funcionarà en quinze punts de recollida de la ciutat, segons va anunciar GSMA.

El rei, rebut per Puigdemont

El rei Felip VI va subratllar en el discurs de presidència del sopar que va inaugurar al Liceu el Congrés Mundial de Mòbils que la condició de Barcelona com a seu del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) és el resultat de l'esforç conjunt de les administracions de l'estat i Catalunya, i la prova que "treballar junts" amb l'objectiu del "bé comú" és el camí per "garantir la prosperitat de tots". En la seva primera visita a Catalunya des de la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, el rei va ser rebut pel cap del Govern, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Per la seva banda, Puigdemont va destacar, aprofitant el marc, les "dures proves" que ha superat el Liceu al llarg de la seva història i va remarcar que l'exemple demostra que "malgrat les dificultats no hem de resignar-nos a les fatalitats" ni al "no hi ha res a fer".

També va parlar el ministre d'Energia en funcions, José Manuel Soria, que va dir que l'economia espanyola ha superat una "recessió profunda" gràcies a les reformes del seu govern.