Dos exalumnes de l'escola Maristes de Sants-les Corts van ratificar ahir les agressions sexuals a què presumptament els va sotmetre el seu exprofessor Joaquín Benítez, cosa que han fet amb les seves declaracions davant del jutge de Barcelona que investiga el cas, que acumula ja 17 denúncies contra el pederasta confés.

Segons van informar fonts judicials, davant el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona van prestar ahir declaració els dos exalumnes que han denunciat les agressions sexuals més greus, els quals han confirmat el testimoni que en el seu moment van prestar davant els Mossos d'Esquadra. Després d'escoltar el seu testimoni, que una de les víctimes va prestar acompanyat d'un psicòleg, el jutge ha encarregat informes psiquiàtrics per determinar les seqüeles que puguin haver patit els denunciants.

Un dels dos joves que ahir van declarar és T.B., fill de Manuel, l'home que ha destapat el cas després de reunir nombroses denúncies per presumptes abusos sexuals al centre Maristes de Sants-les Corts mitjançant una direcció de contacte que va habilitar a través de les xarxes socials.

El noi va explicar durant la seva declaració al jutge les agressions sexuals a què va ser sotmès per part del seu exprofessor d'educació física Joaquín Benítez en els anys 2007 i 2010, quan tenia tretze i quinze anys, i que incloïen fel·lacions i masturbacions, segons les mateixes fonts.

També va relatar agressions sexuals d'aquest tipus M.G., el segon dels testimonis que ahir van declarar, que va situar els fets en l'últim trimestre del 2007, encara que sosté que el professor va intentar repetir-los sense èxit en trobades posteriors.