El president rus, Vladímir Putin, va dir ahir que Rússia farà tot el possible per garantir que Damasc respecti l'acord d'alto el foc aconseguit amb els EUA a partir de la mitjanit del 27 de febrer, i va desitjar que la comunitat internacional hi doni suport.

Putin va confirmar que havia mantingut una conversa telefònica amb el president dels EUA, Barack Obama, sobre l'acord entre els seus governs per un alto el foc a Síria. "La conversa va ser per iniciativa de la part russa, però evidentment l'interès era mutu", va dir Putin, en una declaració emesa per la televisió.

L'oposició ha d'anunciar la seva intenció de cessar les accions militars a Síria fins al migdia del dia 26, va dir Putin, i va afegir que tant les forces aèries russes com les de la coalició encapçalada pels EUA es comprometen a no atacar-los. Per la seva banda, els grups opositors es comprometen a no atacar les forces governamentals sirianes. "Quant a l'Estat Islàmic, el Front Al-Nusra i altres grups terroristes, queden totalment exclosos de l'acord", va assenyalar el president rus. "Les accions contra ells se-guiran", va subratllar.

Putin va afirmar que Rússia "farà el treball necessari amb Damasc, amb les autoritats legítimes de Síria" i va dir que espera que "els EUA facin el mateix amb els grups als quals dóna suport". Va assegurar que està convençut que aquest acord suposarà un gir radical en la crisi de Síria i va assenyalar que "per fi ha sorgit una oportunitat real de posar fi a molts anys de vessament de sang".