El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acceptat aquest dimarts la proposta de reforma de la Constitució presentada pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, per recolzar la seva investidura, i ha avançat que si aquesta és la condició de C's per garantir el seu suport "hi haurà acord". "Quan hi ha voluntat de canvi, hi ha voluntat d'acord", ha dit el líder del PSOE en roda de premsa improvisada al Congrés per respondre a l'oferta de reforma constitucional exprés llançada aquest mateix dimarts al matí per Ciutadans.

En aquest sentit, ha anunciat que si té "l'honor" de ser president baixarà de 500 mil a 250 mil les signatures exigides per poder presentar una iniciativa legislativa popular, limitarà el mandat de la presidència del Govern a 8 anys i reduirà a la meitat -de 20 a 10- els membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Així mateix, ha garantit que si governa el PSOE iniciarà la supressió de les diputacions provincials per crear uns nous ens públics entesos com a consells provincials d'alcaldes, que garanteixin la igualtat entre espanyols "visquin on visquin". Finalment, ha confirmat que proposarà una reforma constitucional en la qual s'acabi amb els aforaments de senadors i diputats al Parlament nacional i els autonòmics.

Si aquestes si aquesta és la petició de Ciutadans perquè hi hagi un acord de govern, "que hi hagi cap mena de dubte" pels espanyols que es produirà aquest pacte, ha remarcat Sánchez.