Catalunya patirà a partir de dissabte que ve un canvi brusc de temperatures i condicions meteorològiques amb l'arribada d'un front de precipitacions abundants durant el cap de setmana, que aniran acompanyades de vent i fred, i neu a les muntanyes per damunt de tan sols 500 metres. Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures seran especialment fredes dilluns i dimarts.

Els pronòstics meteorològics anuncien que una pertorbació que arriba des de l'Atlàntic, juntament amb l'aprofundiment d'una depressió al nord de la península Ibèrica, donarà lloc a un important canvi meteorològic en forma de pluja, neu, vent i fred.

L'episodi s'iniciarà dissabte, amb precipitacions que podrien afectar qualsevol punt de Catalunya, encara que les més importants se centraran en la meitat nord. La cota de neu baixarà progressivament al llarg del dia i al Pirineu acabarà nevant a totes les cotes, i fora de la serralada baixarà fins als 800 metres, aproximadament. A més, el vent de component sud i est bufarà fort i alterarà l'estat de la mar a tota la costa. Diumenge encara hi podria haver precipitacions disperses, encara que tendiran a restringir-se al terç nord. Al Pirineu i Prepirineu nevarà a totes les cotes, i fora d'aquí esta zona la cota de neu podria baixar fins al voltant dels 500 metres. En tot l'episodi es podrien acumular quantitats de pluja de més de 50 litres per metre quadrat, i al Pirineu els gruixos de neu podrien superar els 30 centímetres.