El suposat cas de suborn pel qual dilluns van ser detinguts el exvicealcalde de València Alfonso Grau (PP) i l'empresari Urbano Catalán, responsable de l'empresa Viatges Transvía, podria estar relacionat amb les factures de despeses d'Alcaldia que investiga Anticorrupció en el cas Ritaleaks.

Segons van informar a Efe fonts de la investigació, el grup Transvía està connectat empresarialment amb altres empreses de viatges a les quals va contractar el consistori per organitzar viatges de l'exalcaldessa Rita Barberá i amb altres que hauria pogut fer Grau. Alhora, s'investiga les connexions que diversos patrons de la Fundació Turisme València, que presidia Grau, poguessin tenir amb empreses adjudicatàries de contractes municipals.

La Fiscalia Anticorrupció investiga des de maig de l'any passat una denúncia de Compromís sobre despeses de representació de l'Ajuntament de València i de l'exalcaldessa Rita Barberá, que ascendeixen a 278.000 euros des del 2011 al setembre del 2014.

Aquesta investigació, les diligències de la qual s'estan ultimant, intenta determinar fins a quin punt despeses considerades per Compromís "sumptuàries i de luxe" poden ser constitutives de malversació o prevaricació. També s'investiga si es va produir fraccionament de despeses per eludir la legislació i, en última instància, el possible finançament d'actes de partit de Barberà carregats a l'Ajuntament. La detenció de Grau, efectuada per agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil, i el posterior escorcoll del seu domicili s'esperava "més extens", segons han reconegut les mateixes fonts.